Grundación 2021

 

Grund + Formación = Grundación

A Grund a MEKDSZ hagyományosan apologetikai évkezdő tábora, ahol hitvédelmi kérdésekkel és válaszokkal vértezzük fel szívünket és agyunkat.
A kezdetektől fogva Szalai András, az Apológia Kutatóközpont alapítója és vezetője a főelőadó, ő ezen a táboron is velünk lesz.

Formación, a MEKDSZ nemzetközi nagytestvérének, az IFES-nek a vezetőképzője, ahol a teljes embert megcélozva kívánnak teljes emberré formálódást elősegíteni.
Ezt a szándékot és programstruktúrát veszi át a Grundación.


Másfél évnyi digitális upside-down és világjárvány new normal” után fókuszban azok a diákok, akik elhivatottan küzdenek az egyetemi missziós terepen (és nemcsak akkor jönnek alkalomra”, amikor helyes srácok/csinos lányok vannak jelen és bőséges szeretetvendégség). 116 fős létszámlimit, korlátozott kapacitás. Aki keveset markol, sokat fog, akár a tanítványok, no meg a jó öreg jézusi 3-12-72-500-

Kulcsönkénteseink, a (potenciális) diákkörvezetők és aktív diákkörösök felvértezése, vezetésfejlesztése - az első hullám. Hallgatótársaik elérése - a második hullám. Rajtuk keresztül a teljes egyetemé - a harmadik. És ezáltal hatással lenni a társadalomra, formálni világunkat - negyedik, ötödik hullám… Micsoda koncentrikus körök!

A célból, hogy az első hullámban érintettek úgy legyenek benne ebben az elhívásban és életmódban, hogy szeressenek, akarjanak, tudjanak is másokat tanítvánnyá tenni, egyhetes intenzív nyári konferenciával készülünk számukra, Felsőtárkányon augusztus 30- szeptember 5-ig.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz a Grunddal? Tudjuk, hogy sokan vártátok, hogy újra találkozzunk. Mi sem vagyunk másképp ezzel, ezért szeretettel hívunk Titeket informális találkozásokra - ne feledjétek az önszerveződés erejét! Juliális? Fiatal felnőtt konfi? (Annak idején a szenior is húszas-harmincasokkal kezdődött!) Soha jobban nem vártuk még az ötleteiteket, mint most!

Ésésésés gyertek a szeniorkonferenciára október 22-24. között és a Téli Tábor továbbra is mindenkié --> 2022. február 3-6. Save the date!

Hordozzuk szívünkben az egyetemi missziót, imádkozzunk, hogy törekvéseink célba érjenek!