A MEKDSZ munkatársai

Név: Bayer Áron

Munkakör: főtitkár

Végzettség: Nemzetközi kapcsolatok szakértő

Szinte minden, ami ma vagyok, a családomon kívül a MEKDSZ-ben bontakozott ki bennem. Az egyetemi beiratkozáskor találkoztam először a MEKDSZ-szel. Valahogy megfogott az új, színes, csöndes közösség, ami a heti többszöri találkozások során tágította az elképzeléseimet Istenről és a hitről. Szeretetet adott, és kihívás elé állított. Hamar diákkörvezető lettem, megismerkedtem a „nagy MEKDSZ-szel”, és miközben egyre többet önkénteskedtem, a MEKDSZ is egyre többet invesztált belém. Képzéseken, konferenciákon és külföldi fórumokon járhattam.

Nem az egyetemi oktatásnak köszönhetően, hanem a diákszövetségben „esett le”, micsoda óriási lehetőség az egyetemi évek alatt hatással lenni a jövő vezetőire! Itt értettem meg azt is, hogy a Pál apostoltól származó „zsidónak zsidóvá, görögnek göröggé” gondolat folytatható, sőt folytatandó az élet mindenféle helyzetében, pl.: „diáknak diákká”. Itt értettem meg, hogy mit is jelent az evangéliumi kereszténység, és hogy én miért vagyok az. Főállású munkatársként nagyon élvezem, hogy ezt a színes közeget használva Isten folyamatosan formálja az elképzelésemet Róla, a hitemről, az egyházról és a misszióról. Nem hagyja, hogy bezárjam valamilyen dobozba. 

Egyébként dél-alföldi származású vagyok. Baptista lelkészcsaládban nőttem fel. Feleségemmel Tárnokon lakunk.


Név: Hajde Bea

Munkakör: irodavezető

Végzettség: Nemzetközi gazdálkodás - logisztika szakirány

A BGF Külker karon, a KEKSZ-en keresztül ismertem meg a MEKDSZ-t. Eleinte nagyon zárkózott voltam, de annak a bizalomnak köszönhetően, amit a KEKSZ-ben tapasztaltam, szépen lassan feloldódtam. Leginkább itt, a MEKDSZ-ben tapasztaltam meg azt, hogy bíznak bennem az emberek, rám bíznak feladatokat és hogy bízhatok másokban. Ez segít abban, hogy egyre inkább át tudjam élni Isten felém való bizalmát, illetve hogy bízni tudjak benne, és Rá bízzam az életem minden nap.

Fontos számomra a bizalom...

Eddig is sokszor voltam önkéntes a MEKDSZ-ben, sok szervezésben benne voltam, most mindezt főállásként csinálom, ami azért elég jó :-).

A munkakörömet leginkább egy hídhoz tudnám hasonlítani: híd az emberek és a pénzügyek, törvényi előírások, más szervezetek között, ami akkor látja el jól a funkcióját, ha stabil és "észrevehetetlen". 
Szeretem a férjem, a szóvicceket, és az alpakákat.


Név: Dr. Hélisz Katalin

Munkakör: lelkigondozó

Végzettség: angol-orosz szak ELTE BTK, keresztény lelkigondozó Vancouver, Kanada, mentálhigiénés szakember DE

Kapcsolatom a MEKDSZ-szel az 1989-es hivatalos újjáalakulást megelőző évben kezdődött Bölcsészkörösként, voltam diákkörvezető, vezetőségi tag, önkéntes lelkigondozó, és 2007-től vagyok munkatárs. Feladatom a lelkigondozói beszélgetések mellett a MEKDSZ Lelkigondozói Szolgálat kiépítése, majd fokozatos bővítése volt. Aztán a növekedés újabb növekedést hozott, mert az élet életet fakaszt - ez a természete! :-)

Szeretek embereket meghallgatni, ott legbelül, mert mély meggyőződésem és tapasztalatom, hogy Isten mindannyiunkat egyetlenszerinek és rendkívül értékesnek teremtett, akkor is, ha ezt talán senki sem tükrözi felénk. A lelkigondozás valójában egy olyan folyamat, ami által hazatalálunk igazi önmagunkhoz, Istenhez, és ezáltal a többiekhez. Kiváltság belelátnom az emberi lélek sokszínűségébe és oda, ahol mindannyiunkban felsajdul a vágy a feltétlen szeretet és a biztonság, a megbecsültség és a bizalom után. És kiváltság végigjárnom az utat másokkal, míg megsejtik, hogy ezek az elemi vágyak - melyek nélkül nem ember az ember - sehonnan máshonnan nem fakadhatnak csakis Isten végtelen szeretetéből.


 

Név: Tatai Klára

Munkakör: lelkigondozó, gazdasági szakember

2010 óta vagyok számviteli-pénzügyi és gazdasági munkatárs a MEKDSZ-ben részmunkaidőben. Könyvelek, kimutatásokat, bevallásokat, beszámolókat, mérlegeket, eredménykimutatásokat, statisztikákat készítek és küldöm el a megfelelő hatóságokhoz szigorúan határidőn belül. :-) 
Feladatom még: bankszámlák, befektetések kezelése (szállítói számlák, bérjárulék és adókötelezettség pénzügyi teljesítése), pályázatok pénzügyi elszámolása. A bérszámfejtés, munkaszerződések készítése, munkatársak be- és kijelentésének törvény szerinti teljesítését végzem. Számok-törvények-határozatok-módosítások-állásfoglalások-táblázatok között élek és dolgozom, ez az eredeti szakmám.

DE, ez csak az egyik felem! :-)

A másik, aki a BTA-n végeztem teológusként, a SOTE-n mentálhigiénés szakemberként, a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésében pedig bibliodráma-vezetőként.  Jelenleg a pszichodráma-vezetést tanulom ugyanitt. Ennek kapcsán találkozhattatok velem a bibliodráma-csoport vezetőjeként a Téli Táborban, a szeniorhétvégén és a Grundon is. És mivel a MEKDSZ kibővült lelkigondozói csapatának egyik tagja lettem, találkozhattunk még az imaszolgálatban és a lelkigondozói beszélgetésekben is.

Elkötelezett híve vagyok az Isten-ismeret mellett az önismeretnek, mert vallom, hogy ezek nélkül nincs személyiségfejlődés!

A jövőben szeretném, ha a MEKDSZ-ben:
- drámavezetőként: az ön- és Istenismeret-fejlődésre most indított bibliodráma-csoport akár a hét mindennapján elérhető lenne, valamint a tervezett pszichodrámacsoport beindulna
- lelkigondozóként pedig, hogy sok-sok előrevivő beszélgetésem legyen.

Szeretem a jó kávét tejjel, tejhabbal, cukor nélkül :-)

Hálás vagyok Istennek, mert már nem „csak” édesanya, hanem nagymama is lehetek! Szóval alkalmasint már körülöttem is négy férfiember van, igaz, hogy a legfiatalabb 18 hónapos:-)!


Név: Gulyás Dávid

Munkakör: Kapcsolati munkatárs

Végzettség: Mentőtiszt

Számomra 3 kiemelkedő közösség van/volt az életemben, ahol nagyon sokat kaptam. Az első a család, a második a gyülekezetem, az ifim, és végül a harmadik a MEKDSZ. Utóbbival már egyetem előtt közvetett kapcsolatba kerültem Kis Zoli révén, aki még 17 éves korom körül a mentorom volt. Ő sokat mesélt a diákkörökről, a MEKDSZ-ről.

Eltelt pár év, Pécsre kerültem egyetemre, ott találkoztam a diákkörrel igazán. Az ifimből is jártak oda többen, így nem volt kérdés, hogy ott a helyem. Jó vezetőink voltak, így egy évig figyeltem, tanultam. A következő 2 évben diákkörvezető voltam, kezdetben több sikertelenséggel. A második félévtől tudtunk igazán csapat módjára működni, azok voltak a ,,régi-szép-idők". 2 év után továbbadtam a vezetést, még egy évig voltam diákkörös. 
Jelenleg épp a mesterképzést fejezem be, és dolgozom az Országos Mentőszolgálatnál, illetve most már a MEKDSZ-nél is. Szabadidőmben túrázok, kerékpározok, zenélek, Google Maps-t böngészek.


Név: Muzslai-Bízik Bencze

Munkakör: kapcsolati munkatárs

Végzettség: Színész. Újságíró. Teológus. 

Hamarosan ...


Név: Rab Fanni

Munkakör: kapcsolati munkatárs

Végzettség: magyar nyelv és irodalom - kommunikáció és médiatudomány

Rab Fanni vagyok, híres mestercégem címere UR. Na jó, nem veszem el az időt a többiektől, inkább lelövöm a poént: utazótitkárként, azaz kapcsolattartó munkatársként dolgozom a MEKDSZ-nél.

Ez kiegészül némi community managementtel, ami azt jelenti, hogy a MEKDSZ 3 éve megszületett blogján, a Postit!-en hetente megjelenő, a diákkörös közösségek életéről szóló tartalmakért felelek, ezeket egy szupercsapat tagjaként (Gusztin Rudival, Simon Marcival karöltve) írom és szerkesztem. Emellett a Téli Tábor programjaiért, azok összefésüléséért, színpadmenedzselésért vagyok felelős. De voltam MEKDSZ-es diák, diákkörvezető, vezetőségi tag, random önkéntes, tábori kisegítő, szeminárium- és műhelytartó etc.

Mindeközben ember maradtam, és ez a tervem/vágyam a jövőben is. Megmaradni egy adott minőségben, teremtett emberként, amikor nem vagy és nem is tartod magad ennél se többnek, se kevesebbnek; ugyanakkor olyasvalakivé érni közben, akiről legfeljebb halvány elképzelésed van, hogy miféle ember lehet, akivé Isten akar Téged formálni.

Amikor a MEKDSZ-re gondolok, nem elsősorban egy institucionalizált dolog jut eszembe, hanem arcok. Emberek, személyek, egyének, én, te, ő, mi, ti, ők. Hálás vagyok azért a kiváltságért, hogy tanúja vagyok most is és lehetek remélhetőleg a jövőben is annak, ahogyan Isten munkálkodik bennük/bennünk és rajtuk/rajtunk keresztül.


 

Név: Szabó Mercédesz

Munkakör: Kapcsolati munkatárs, lelkigondozó

Végzettség: Pszichológus

2015 augusztusa óta dolgozom a MEKDSZ-nél, a diákok boldogulására. Leginkább a diákkörökben, a táborokban, a MEKDSZ-eseményeken találkozhattok velem. De ha valaki szeretne lelkigondozásra jönni, erre is van terem.

A diákkörökkel való kapcsolattartásom célja, hogy segítsem működésüket, támogassam, bátorítsam őket. Ennek érdekében időnként ellátogatok a hozzám tartozó csapatokhoz, hogy megismerjük egymást, és velük lélekben egyetértsek. Beszélgetek a diákkörvezetőkkel, meghallgatom őket, megvitatom velük az ügyes-bajos aktualitásokat. Feladataim között a táborok, MEKDSZ-es események szervezését is meg kell itt említenem. A lelkiség a fő területem. Ide tartozik például az ima, az igehirdetés, kiscsoportok, lelkigondozás, úrvacsora… és ami kikerekedik ebből, maga a mennyei csoda. :-)

A jövőben szeretném, ha a MEKDSZ sok-sok testileg-lelkileg-szellemileg folyamatosan megújuló egyetemista keresztény és érdeklődő diákot jelentene, akik ihletettek és nyitottak, hogy túlcsorduljon és továbbáradjon rajtuk mindaz, ami odafentről és a közösségből ered. Egyfajta menedék és lelki téren is kibontakozásra serkentő „platform” lehetne, ahogyan most is az. Magamat úgy szeretném látni három év múlva, hogy a fentiekért megcselekedtem, amit megkövetelt a haza. Szeretnék fejlődni méginkább abban, hogy a csoportokat, diákköröket segítsem, hogy bátorítsak, motiváljak embereket, és hogy A Lelket kövessem.

Azzal kedveskedhettek nekem, ha őszinték vagytok velem. A szeretetmegnyilvánulások bármely formáját szívesen veszem. Abból is kedvenceim a csoki és az ölelés, de egy-két kedves szót szívesen venni sem nehéz. Amit még érdemes tudni rólam, az ez: öt fiútesóm van. Ennek ellenére női lelkem szereti a szépet, a táncot, a zenét és a lepkéket.