A MEKDSZ munkatársai

Név: Bayer Áron

Munkakör: főtitkár

Végzettség: Nemzetközi kapcsolatok szakértő

Szinte minden, ami ma vagyok, a családomon kívül a MEKDSZ-ben bontakozott ki bennem. Az egyetemi beiratkozáskor találkoztam először a MEKDSZ-szel. Valahogy megfogott az új, színes, csöndes közösség, ami a heti többszöri találkozások során tágította az elképzeléseimet Istenről és a hitről. Szeretetet adott, és kihívás elé állított. Hamar diákkörvezető lettem, megismerkedtem a „nagy MEKDSZ-szel”, és miközben egyre többet önkénteskedtem, a MEKDSZ is egyre többet invesztált belém. Képzéseken, konferenciákon és külföldi fórumokon járhattam.

Nem az egyetemi oktatásnak köszönhetően, hanem a diákszövetségben „esett le”, micsoda óriási lehetőség az egyetemi évek alatt hatással lenni a jövő vezetőire! Itt értettem meg azt is, hogy a Pál apostoltól származó „zsidónak zsidóvá, görögnek göröggé” gondolat folytatható, sőt folytatandó az élet mindenféle helyzetében, pl.: „diáknak diákká”. Itt értettem meg, hogy mit is jelent az evangéliumi kereszténység, és hogy én miért vagyok az. Főállású munkatársként nagyon élvezem, hogy ezt a színes közeget használva Isten folyamatosan formálja az elképzelésemet Róla, a hitemről, az egyházról és a misszióról. Nem hagyja, hogy bezárjam valamilyen dobozba. 

Egyébként dél-alföldi származású vagyok. Baptista lelkészcsaládban nőttem fel. Feleségemmel Tárnokon lakunk.


 

Név: Grósz Bettina

Munkakör: irodavezető

Végzettség: pedagógia (PTE)

bemutatkozás hamarosan...


Név: Dr. Hélisz Katalin

Munkakör: lelkigondozó

Végzettség: angol-orosz szak ELTE BTK, keresztény lelkigondozó Vancouver, Kanada, mentálhigiénés szakember DE

Kapcsolatom a MEKDSZ-szel az 1989-es hivatalos újjáalakulást megelőző évben kezdődött Bölcsészkörösként, voltam diákkörvezető, vezetőségi tag, önkéntes lelkigondozó, és 2007-től vagyok munkatárs. Feladatom a lelkigondozói beszélgetések mellett a MEKDSZ Lelkigondozói Szolgálat kiépítése, majd fokozatos bővítése volt. Aztán a növekedés újabb növekedést hozott, mert az élet életet fakaszt - ez a természete! :-)

Szeretek embereket meghallgatni, ott legbelül, mert mély meggyőződésem és tapasztalatom, hogy Isten mindannyiunkat egyetlenszerinek és rendkívül értékesnek teremtett, akkor is, ha ezt talán senki sem tükrözi felénk. A lelkigondozás valójában egy olyan folyamat, ami által hazatalálunk igazi önmagunkhoz, Istenhez, és ezáltal a többiekhez. Kiváltság belelátnom az emberi lélek sokszínűségébe és oda, ahol mindannyiunkban felsajdul a vágy a feltétlen szeretet és a biztonság, a megbecsültség és a bizalom után. És kiváltság végigjárnom az utat másokkal, míg megsejtik, hogy ezek az elemi vágyak - melyek nélkül nem ember az ember - sehonnan máshonnan nem fakadhatnak csakis Isten végtelen szeretetéből.


Név: Tatai Klára

Munkakör: lelkigondozó, gazdasági szakember

2010 óta vagyok számviteli-pénzügyi és gazdasági munkatárs a MEKDSZ-ben részmunkaidőben. Könyvelek, kimutatásokat, bevallásokat, beszámolókat, mérlegeket, eredménykimutatásokat, statisztikákat készítek és küldöm el a megfelelő hatóságokhoz szigorúan határidőn belül. :-) 
Feladatom még: bankszámlák, befektetések kezelése (szállítói számlák, bérjárulék és adókötelezettség pénzügyi teljesítése), pályázatok pénzügyi elszámolása. A bérszámfejtés, munkaszerződések készítése, munkatársak be- és kijelentésének törvény szerinti teljesítését végzem. Számok-törvények-határozatok-módosítások-állásfoglalások-táblázatok között élek és dolgozom, ez az eredeti szakmám.

DE, ez csak az egyik felem! :-)

A másik, aki a BTA-n végeztem teológusként, a SOTE-n mentálhigiénés szakemberként, a Magyar Pszichodráma Egyesület képzésében pedig bibliodráma-vezetőként.  Jelenleg a pszichodráma-vezetést tanulom ugyanitt. Ennek kapcsán találkozhattatok velem a bibliodráma-csoport vezetőjeként a Téli Táborban, a szeniorhétvégén és a Grundon is. És mivel a MEKDSZ kibővült lelkigondozói csapatának egyik tagja lettem, találkozhattunk még az imaszolgálatban és a lelkigondozói beszélgetésekben is.

Elkötelezett híve vagyok az Isten-ismeret mellett az önismeretnek, mert vallom, hogy ezek nélkül nincs személyiségfejlődés!

A jövőben szeretném, ha a MEKDSZ-ben:
- drámavezetőként: az ön- és Istenismeret-fejlődésre most indított bibliodráma-csoport akár a hét mindennapján elérhető lenne, valamint a tervezett pszichodrámacsoport beindulna
- lelkigondozóként pedig, hogy sok-sok előrevivő beszélgetésem legyen.

Szeretem a jó kávét tejjel, tejhabbal, cukor nélkül :-)

Hálás vagyok Istennek, mert már nem „csak” édesanya, hanem nagymama is lehetek! Szóval alkalmasint már körülöttem is négy férfiember van, igaz, hogy a legfiatalabb 18 hónapos:-)!


Név: Gulyás Dávid

Munkakör: Kapcsolati munkatárs

Végzettség: Mentőtiszt

Számomra 3 kiemelkedő közösség van/volt az életemben, ahol nagyon sokat kaptam. Az első a család, a második a gyülekezetem, az ifim, és végül a harmadik a MEKDSZ. Utóbbival már egyetem előtt közvetett kapcsolatba kerültem Kis Zoli révén, aki még 17 éves korom körül a mentorom volt. Ő sokat mesélt a diákkörökről, a MEKDSZ-ről.

Eltelt pár év, Pécsre kerültem egyetemre, ott találkoztam a diákkörrel igazán. Az ifimből is jártak oda többen, így nem volt kérdés, hogy ott a helyem. Jó vezetőink voltak, így egy évig figyeltem, tanultam. A következő 2 évben diákkörvezető voltam, kezdetben több sikertelenséggel. A második félévtől tudtunk igazán csapat módjára működni, azok voltak a ,,régi-szép-idők". 2 év után továbbadtam a vezetést, még egy évig voltam diákkörös. 
Jelenleg épp a mesterképzést fejezem be, és dolgozom az Országos Mentőszolgálatnál, illetve most már a MEKDSZ-nél is. Szabadidőmben túrázok, kerékpározok, zenélek, Google Maps-t böngészek.


Név: Muzslai-Bízik Bencze

Munkakör: kapcsolati munkatárs

Végzettség: Színész. Újságíró. Teológus. 

Hamarosan ...


Név: Rab Fanni

Munkakör: főmunkatárs, kapcsolati munkatárs

Végzettség: magyar nyelv és irodalom - kommunikáció és médiatudomány

Rab Fanni vagyok, híres mestercégem címere UR. Na jó, nem veszem el az időt a többiektől, inkább lelövöm a poént: utazótitkárként, azaz kapcsolattartó munkatársként dolgozom a MEKDSZ-nél.

Ez kiegészül némi community managementtel, ami azt jelenti, hogy a MEKDSZ 3 éve megszületett blogján, a Postit!-en hetente megjelenő, a diákkörös közösségek életéről szóló tartalmakért felelek, ezeket egy szupercsapat tagjaként (Gusztin Rudival, Simon Marcival karöltve) írom és szerkesztem. Emellett a Téli Tábor programjaiért, azok összefésüléséért, színpadmenedzselésért vagyok felelős. De voltam MEKDSZ-es diák, diákkörvezető, vezetőségi tag, random önkéntes, tábori kisegítő, szeminárium- és műhelytartó etc.

Mindeközben ember maradtam, és ez a tervem/vágyam a jövőben is. Megmaradni egy adott minőségben, teremtett emberként, amikor nem vagy és nem is tartod magad ennél se többnek, se kevesebbnek; ugyanakkor olyasvalakivé érni közben, akiről legfeljebb halvány elképzelésed van, hogy miféle ember lehet, akivé Isten akar Téged formálni.

Amikor a MEKDSZ-re gondolok, nem elsősorban egy institucionalizált dolog jut eszembe, hanem arcok. Emberek, személyek, egyének, én, te, ő, mi, ti, ők. Hálás vagyok azért a kiváltságért, hogy tanúja vagyok most is és lehetek remélhetőleg a jövőben is annak, ahogyan Isten munkálkodik bennük/bennünk és rajtuk/rajtunk keresztül.