Élő Kövek - Téli Tábor 2020

 

| Bevezető | Formáló csoportokJelentkezés | Csomagok és Árak | Programterv | Helyszín és lejutás | Házirendek | GY.I.K. |


Bevezető

Téli Tábor 2020 - Élő Kövek

,,ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá" 1 Péter 2:5
 

Nagyon sok szeretettel várunk titeket a 2020-as Téli Táborunkba.

Arra a kérdésre keressük a választ, hogy keresztény egyetemistaként, dolgozó emberként, hogyan tudunk kapcsolódni, összekapaszkodni közösségeinkben, és mi a szerepünk a társadalomban való szerepvállalást és részvételt illetően.

A további információkért figyeld a honlapot, Facebookot, csöpögtetjük-szórjuk a híreket! :)
 

Addig is az alapige. Olvassátok, mélyüljetek el benne:

,,Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre, mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr. Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, azonban Isten előtt „kiválasztott és drága”; ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Ezért áll ez az Írásban: „Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg. Nektek, a hívőknek drága kincs, a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett, megütközés kövévé és megbotránkozás sziklájává, azok beleütköznek, mert nem engedelmeskednek az igének. Ők erre is rendeltettek. Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok." 1 Péter 2: 1-10
 


| Bevezető | Formáló csoportokJelentkezés | Csomagok és Árak | Programterv | Helyszín és lejutás | Házirendek | GY.I.K. |

 

Formáló csoportok

Míg a nyers ételbevitelből energia lesz, ahhoz idő és bizonyos folyamatok egymásutánisága vezet. Valami hasonló törvényszerűségek mehetnek végbe az információkkal is, mire megemésztünk, s magunkévá teszünk mondjuk egy előadást.
Ám a hallott információtömb feldolgozásának útja sokkal szerteágazóbb egyénenként. Lehet, hogy valakinek a csend segít az elmélyülésben, míg másoknak a mozgás segít. Megint mások talán a szimbolikus cselekedtetés, babrálás, vagy agyagozás nyelvét értik, vagy egyszerűen könnyebb tovább vinniük a gondolatmenetüket, ha azt azonnal szóban közölhetik másokkal meghallgatva őket is, és az egész egy beszélgetésbe fut ki, amiből aztán szemezhetnek, hogy mi „marad” az övék.
Az idei év Téli Táborában választási lehetőségekkel kínálunk minden résztvevőt, annak érdekében, hogy minél inkább saját működésében bontakozhasson ki számára Isten üzenete.

A nagyelőadások után, pénteken és szombaton mindenki a választott csoportjában dolgozza fel, bontja tovább, viszi mélyebbre a délelőtt hallottakat. Javasoljuk, hogy olyan módszert válassz a tartalom megformáláshoz, amiben otthonosan mozogsz, ami tényleg nem kísérletezés, hanem alapbeállításod, „működésinyelved”. Mivel csak két ilyen alkalom lesz, célszerű, ha ragaszkodunk a választott csoportunkhoz.

Mik közül keresheted meg azt, ami leginkább rád szabott? 
(Minden csoport vezetett, kapcsolódik a főelőadásokhoz)

imaegyéni és csoportos imádság általi közösség
alkotó csend  - 
 hamarosan...
dicsőítésEngedjük meg, hogy Isten tenyerében hangszerekké válva, a Szentlélek az énekekben világítsa meg a hallott üzenet számodra személyesen szóló tartalmát.
vizuális-kreatív -
hamarosan...
kétkezi munka - hamarosan...
 kiscsoportos beszélgetés - feldolgozás - hamarosan...
alkotó jelenlét (mozgásos) - hamarosan...
bibliatanulmányozás - hamarosan...
kreatív írás Hallgatod az Igét. Olvasod a Bibliát. Vajon mi hiányzik, hogy teljes legyen a szentháromság? A toll a kezedből és a papír az asztalodról! Mi mindkettőt biztosítjuk.         </div>
    </div> <!-- END:container -->
</div> <!-- END:template-page -->


<script>
$(document).ready(function() {
    $('img').attr(