Téli Tábor 2022 - A Nagy Történet


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


 

Vajta, 2022.02.03.-02.06.

 

Teremtéstől az újjáteremtésig. Hol a helyem Isten Nagy Történetében? Keressük együtt a választ Michael Goheen nyomán, Dani Eszter vezetésével. 

Mi is az a Nagy Történet? Nézd meg a BibliaProjekt videóját!


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


Program

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


Főelőadó

Dani Eszter, főelőadónk, aki gyerekkorában versenyszerűen sakkozott, és hangszereken játszott, majd gimnazistaként lelkesen énekelt a Kántusban, de tanulmányait a teológián folytatta tovább. Ekkor, a nyolcvanas évek legvégén bekapcsolódott az újraszerveződő MEKDSZ életébe és lett a Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) debreceni vezetője. A debreceni KIE csoport célja az egyháztól elidegenedett fiatalok elérése volt, elősorban azokat a fiatalokat megcélozva, akik szakiskolába jártak, vagy kipörögtek az oktatási rendszerből. Másik cél a határon túli ifjúsági munka segítése volt, így rendszeresen megfordult Kárpátalján, ahol az akkor induló ébredés mellett komoly lelkészhiánnyal küzdött az egyház. Ezt látva Eszter, a teológiai évek után, szolgálatát Munkácson és a környező gyülekezetekben folytatta.

Itt bekapcsolódott az ébredés által szintén megszólított cigány közösségek missziójába, majd 1997-ben az utcán maradt gyerekek számára családi gyermekotthont szervezett. Kárpátaljáról Eszter útja 2002-ben először új lakótelepi gyülekezetekbe, Gazdagrétre és Rákoskeresztúrra, majd a Zsinati Hivatalba vezetett.

Missziói irodavezetőként a gyülekezetek missziói megújítását, lelkészek missziológiai képzését és az Országos Református Cigánymisszió életre hívását, kiépítését tartotta szívügyének. 2015-től a missziói iroda mellett lelkészi szolgálatot látott el a Németajkú Gyülekezetben, majd útja Solymárra vezetett. Jelenleg a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának főtanácsadója és egyben a Solymári Református Egyházközség lelkésze.

Eszter 2000-ben Grand Rapidsben, a Calvin Theological Seminary-ban szerzett mesteri diplomát missziológiából, ahol Michael Goheen missziológus nagy hatással volt rá.

A Biblia missziói olvasata új perspektívát adott teológiai gondolkozásának és szolgálatának. Eszerint, a misszió Isten missziója, aki az üdvtörténet felvonásaiban bontja ki munkáját, és ebbe hívja be az egyházat. Az egyház missziója tehát részvétel Isten missziójában, ami meghatározza szolgálatának mind a célját, mint a módját. Főelőadónk előadásai a „Nagy történet” ívében ezt fogják részletesebben kifejteni.

 


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


Formálócsoportok

A formálócsoportokban a péntek és szombat délelőtti alkalom után teret és lehetőséget kapunk arra, hogy azokat a dolgokat, amik megragadtak minket, azonnal tovább vihessük, tovább gyúrhassuk, helyet keressünk nekik a saját nyelvünkön, hogy kibontakozhasson számunkra Isten üzenete.

Nagyon értékesnek tartjuk azt, hogy sokfélék vagyunk, és különböző "nyelveken" fejezzük ki magunkat könnyebben, és másként folyik bennünk az üzenetek feldolgozása is. Ezért igyekszünk olyan csoportokat létrehozni, amik reagálnak erre a sokszínűségre, és olyan csoportvezetőket kérünk fel, akikhez az adott mód közel áll, és tudnak másokat is vezetni, és alkalmas eszközökkel ellátni a feldolgozásban.

Javasoljuk, hogy a regisztráció során olyan csoportot válassz ki, amilyen kifejezésmódban otthonosan mozogsz!
Egyelőre nem tudjuk, hogy mindegyik elindul-e, de ha valamelyik csoport túl alacsony létszám miatt esetleg mégsem indul, helyet keresünk neked egy másik szimpatikus csoportban.

Ha nem érted a leírást, akkor írj az oszvera@yahoo.co.uk címre, hogy érthetőbbé írjuk át! :)

 

Milyen csoportok közül választhatsz?

ima - Ha szeretnél a tábor nyüzsgéséből kicsit kiszakadni, Istennel és egymással csendben is lenni, hagyni, hogy most Ő szóljon, akkor gyere imádkozni.
 
dicsőítés - Engedd meg, hogy Isten tenyerében hangszerré válva, a Szentlélek az énekekben világítsa meg a hallott üzenet személyesen neked szóló tartalmát.
 
élményalapú, mozgásos-dramatikus - Akkor élsz és kerülsz közel dolgokhoz, amikor van idő megérkezni, kapcsolódni, elengedni, helyzetbe kerülni, kipróbálni, megélni, akár kimondani, esetleg kiüvölteni azt, ami benned van? Csatlakozz, hogy az interakciók és élmények segítségével kereshessük együtt Istent!
 
vizuális-kreatív - Érdekes és különleges kreatív kifejezésmódokat alkalmazva, az alkotás során formálódik, ölt testet, és nyer talán teljesen új értelmet lelkünk üzenete.
 
kétkezi munka - Másfél órára visszamegyünk oda, amikor még az emberek a közös munkavégzés mellett beszélgettek, énekeltek, vagy csak magukban gondolkodtak a történéseken. Gyere, ha számodra is felüdítő lenne a sok lelki tartalom közepette a könnyű kétkezi
szolgálat. ,,Már így is sok a mihaszna nép az országban, és ti még abba akarjátok hagyatni ezekkel a munkát?!" 2Mózes 5,5 (sport helyett)
 
kiscsoportos beszélgetés/feldolgozás - hangosítsd ki, hogy mit gondolsz, legyen az bizonyság, kérdés, kétely, meggyőződés, és engedd be a többiek gondolatait is egy kicsit a fejedbe. Találkozzanak a gondolatok szavak formájában, és tegyék a dolgukat...
 
bibliatanulmányozás - Ismerjük meg Istent jobban az igén keresztül! Ha valamin "fennakadsz", akkor valamit megtaláltál.
 
kreatív írás - Hallgatod az Igét. Olvasod a Bibliát. Vajon mi hiányzik, hogy teljes legyen a szentháromság? A toll a kezedből és a papír az asztalodról! Mi mindkettőt biztosítjuk.
 

Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


Szemináriumok

Folyamatosan kerülnek fel az előadók a leírásokkal.

A kétalkalmas szemináriumok nem átjárhatók. Feliratkozni majd a táborban tudtok, a jelentkezés időrendi sorrendben történik.

 

Kétnapos szemináriumok: 

...feltekerni a bibliát mint egy szőnyeget... - bibliatanulmányozó szeminárium (Schauermann Tamás)

Közösségszervezés a teremtésvédelemért (Tarcsay Tibor, Tikász Bendegúz)

 

Pénteki szemináriumok:

Esti mese felnőtt gyerekeknek - meseterápiás szeminárium (Bohár-Kovács Janka)

Biztos lehetsz a hitedben? A kereszténység racionalitása (Nagy Gergely)

Sötét Varázslatok Kivédése - önvédelmi szeminárium (Szalai András)

Generációs krízisek és a krízisgeneráció: apokalipszis vagy emberiség 2.0 (Szűcs Sándor)

 

Szombati szemináriumok:

Esti mese felnőtt gyerekeknek - meseterápiás szeminárium (Bohár-Kovács Janka) (a péntekitől eltérő tartalommal, tehát nem ismétlés!)

Újrakezdés - történelmi időkben, forradalmi jelleggel (Fekete Csilla)

Isteni gondviselés és emberi felelősség a vizsgaidőszakban (Gyenes Zoltán, Kéri Máté, Varga Dávid)

„Egyek legyetek!” - a krisztusi egység megéléséről (Horváth István)

Mi értelme van a művészetnek? (Kiss Sámson Endre)

Sötét Varázslatok Kivédése - önvédelmi szeminárium (Szalai András) (a péntekivel teljesen megegyező tartalommal, azaz a pénteki ismétlése!)

 

Kikkel találkozhattok?

Szűcs Sándor

Generációs krízisek és a krízisgeneráció: apokalipszis vagy emberiség 2.0

Nem véleményt akarok megfogalmazni, hanem adatokat, kutatásokat, tényeket, okokat és következményeket fogok mutatni nektek, rólatok. Nem fogok ítélkezni, nem lesz "bezzeg a mi időnkben", sem "ezek a mai fiatalok", de a különbségek meglepőek lesznek, persze mindkét irányban. Nagyon újfajta kísértések és veszélyek között élitek a mindennapjaitokat, de óriási lehetőségek is állnak előttetek. Mint minden korban, most is ti vagytok a közös jövőnk záloga - most mégis nagyon másképpen, mint eddig minden korban. Ami most történik velünk a kultúrában, technológiában vagy épp az agyunk működésének megváltozásában, nem csupán egy "megszokott" generációváltás, hanem egy nagyon fontos jövőválasztás, ami már csak az életkorotokból fakadóan nagyobbrészt a ti jövőtök lesz.

Miről lesz szó a szemináriumon? Generációs különbségekről és egy modellről, a közösségi médiáról és a virtuális valóságról, az online játékokról és a gamifikációról, a képernyőfüggőségről, a hunédzserekről és a mama-hotelről, az emberiség intelligenciájának csökkenéséről és a technológiai kiszolgáltatottságunkról, az agyunk működésének és a gondolkodásunk megváltozásáról, érzelmi intelligenciáról, párkapcsolatokról és szexről, a villamos-dilemmáról és a mesterséges intelligenciáról, a tömegkultúráról és a polarizálódó kultúrharcról, a külső-belső kríziseinkről és az azokra adható megoldásokról. Nem fogom megmondani a tutit, csupán elgondolkodtatni szeretnélek benneteket.

Szűcs Sándor vagyok, nagyon szerteágazó életet élek: játékfejlesztő és kiadó vagyok, ifjúságkutatással foglalkozom és főképp pedagógusoknak tartok továbbképzéseket a mai fiatalokkal kapcsolatos és gamifikációs témákban, és van egy informatikai vállalkozásom is. Dolgoztam ifjúsági missziótársaságnál és lelkészi munkában, részt vettem bibliai lexikon megírásában és lefordítottam az újszövetséget, tizenöt éven keresztül segítettem gyülekezetek munkáját felekezettől függetlenül. Írok, zenélek, extrém sportolok, közösségeket szervezek, új projekteket indítok el, a kreativitás, a dinamizmus, a szabadság éltet.

Tarcsay Tibor és Tikász Bendegúz

Közösségszervezés a teremtésvédelemért
 
A műhely célja a gyülekezeteken belül és azok környezetében a közösségi munka jelentőségének a megismertetése, a helyi közösség erőteljesebb bevonására, a teremtett és társadalmi környezet iránti fokozott felelősségre és cselekvő magatartásra fókuszálva.  A közösségszervezés nem más, mint a közösségi érdekérvényesítés – közös érdekünk környezetük, teremtett világunk, erőforrásaink, teremtmény-társaink védelme, és ezért csak közösségként tudunk cselekedni. A műhely során megmutatjuk, hogyan tudunk bizalmi kapcsolatokat építeni a környezetünkben, megismerve a legfontosabb elakadásokat és problémákat (vagy épp lehetőségeket!), és hogyan tudunk a közösség erejével ezekben tartós és strukturális változást elérni.
Beszélgetünk az ügyekkel kapcsolatos kutatásról, a hatalomelemzésről, és arról, hogy mi tesz egy sikeres kampányt.
Amire számítanod kell: nagyon sokat fogsz beszélni, és még többet figyelni a többiekre – önmagunk egymással való megosztása a közösség alapja!
 
Tarcsay Tibor középkorász, közösségszervező, fordító. A PPKE-n disszertációját a konstantini teokrácia keresztény apologetikája és az ágostoni keresztény anarchizmus témájában írta. 2019-től a Civil Kollégium Alapítány munkatársa, a Kovász Közösség szervezője. Írásai a Kovász blogon olvashatók.
 
Tikász Gáspár Bendegúz közösségszervező, mentor, tréner. Debrecenben végzett filozófia szakon, a közösségszervezéssel is ott ismerkedett meg. 2015-ben csatlakozott, az akkor alakult, Natívhoz, ahol a helyi fiatalok között végeztek szervezést. Először mint önkéntes, 2018-tól pedig a CKA által támogatott szervezőként. 2020 óta a Rendszerszint – Országos Közösségszervező Műhely egyik szervezője, a Civil Kollégium Alapítványban, illetve a 2021-ben indult pécsi Bakfitty Közösségszervező Műhelyben mentor és tréner.

 

Kiss Sámson Endre

Mi értelme van a művészetnek?

Miért van művészet a világunkban? Mitől működik? Mi a baj a mai művészettel (ha baj van vele)? Hogyan érthetjük meg korunkat a kortárs művészeten keresztül?

Hogyan lehet hatással a keresztény hit - egy művészre, - egy művészeti ágra, - a világra/ránk befogadókra?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ Lev Tolsztoj, Hans Rookmaaker és Makoto Fujimura és mások írásaira támaszkodva, és összevetve mindezeket a Biblia nagy történetével.

Kiss Sámson Endre. Református lelkész. Tervező grafikus. Dalíró/dalfordító. Férj és apa.

 

 

Bohár-Kovács Janka

Esti mese felnőtt gyerekeknek – meseterápiás szeminárium

Gyerekkoromban, az alsórácegresi nagyszederfa alatt hallottam egy történetet. Nem hinném, hogy abban a pillanatban, amikor elhangzott, megértettem volna minden ága-bogát. De a gyerekkorban hallott történetek együtt növekszenek velünk: virágot hoznak, kiteljesednek, gyümölcsöt érlelnek. Semmi más nem kell hozzá, csak meg kell őrizni őket. Én őrizgettem máig, éppen itt az ideje, hogy elmondjam...”

Lázár Ervin az Élet titkáról szóló történetét kezdi így, én pedig tőle kölcsönözve e sorokat invitállak egy közös felfedező útra, hogy megtalálhasd, milyen fából faragtak, ki vett téged dalba, ki szőtt téged mesébe, vajon dolog elől futsz, vagy keresel valamit, hogy itt jársz e kastély falain belül, ezen a madár se járta vidéken.  

Tudtad, hogy a népmesék eredetileg egyáltalán nem kizárólagosan gyermekek számára szánt történetek voltak, hanem a bibliai példázatokhoz hasonlóan a felnőttek tanítására, lelki növekedésére születtek meg? Számos mese rejt hasznos megküzdési stratégiát, jó tanácsokat az élet kihívásaihoz, de tükörként is szolgálnak, hogy aki elég bátor ahhoz, hogy beléjük tekintsen, ne csak válaszokat, sablonokat és kész forgatókönyveket találjon, hanem eljusson az igazán jó kérdésekig.

Bohár-Kovács Jankának hívnak. Pszichológusként dolgozom, és az Aurum Életműhely vezetőjeként egy keresztény szemléletű szakmai közösség formálódásán dolgozom immár ötödik éve. Nagyon szeretem az embereket és a történeteket, ezért is kezdtem el pszichológusi munkám mellett a meseterápiában is elmélyedni. Újra és újra lenyűgöz, ahogyan a Jóisten személyre szabott szeretetét és gyógyító munkáját látom megnyilvánulni a saját életemben, a körülöttem élőkében, vagy éppen a hozzám forduló emberek történetének alakulásában.

Szalai András

Sötét Varázslatok Kivédése - önvédelmi szeminárium

Hogyan jön létre az erőszak? Miért lesz valaki zaklatás, kötekedés vagy támadás célpontja? Mit keres a ragadozó, mit tud rólunk, és mit akar tőlünk? Hogyan előzzük meg, és hogyan kerüljük el a bajt? Hogyan védjük meg a határainkat, és kezeljük az eltérő szintű konfliktusokat? Mettől meddig jogos a védekezés? Mit tudunk kezdeni a félelemmel, szégyennel és a lefagyással? Vegyünk paprika sprayt? Tanuljunk harci művészetet? Valójában mire van szükség? És mit mond erről a témáról a Biblia? 

Szalai András teológus (Apológia Kutatóközpont, PTF), aki önvédelmi oktató is.

Horváth István

„Egyek legyetek!” – de lehetek-e egy veled, s te egy velem – felekezetekbe rekesztve? Esetleg rég elég felekezetemmel egynek lennem (s lelkészem eleve felesleges ezért ekéznem)? Veszekedés helyett egységkeresés - ez nem megtévesztés (fejben rendezetlen henyék kegyes legyeskedése) esetleg? Mennyek ereje kell, ezt leleplezze szemedben. Keresd ezért Vele, meglelheted! Lelke vezessen e beszélgetésre (Elnézést, de ez nem eszperente nyelven lesz!)!

Sziasztok! Horváth István vagyok, eredetileg erdész, de aztán Isten elhívott a fáktól az emberekhez. Így esett, hogy az OM (egy nemzetközi és felekezetközi missziós társaság), illetve a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) munkatársa lettem. Szívügyem a krisztusi egység.

Fekete Csilla: Újrakezdés 

Az újrakezdés örök emberi téma – Istennel való kapcsolatunkban, emberi kapcsolatainkban, hitéletben, tanulásban, munkában is. A megújulás iránti vágy belülről kell fakadjon és a saját felelősségünk, viszont jó hír, hogy sohasem kell egyedül küzdenünk, hiszen sokféle formában vesz körül minket Isten segítő keze. Fiatal MEKDSZ-esként megtapasztalhattam nemzetközi diákszervezetünk, az IFES tagjainak szeretetét, támogatását. Eljöttek hozzánk több évre, hogy segítsenek nekünk, a posztkommunista években élő hívő vagy épp megtérő diákoknak abban, hogy keresztény közösségre találjunk az egyetemeken, főiskolákon, Istenhitünk elmélyülhessen, a MEKDSZ megújuljon és megerősödjön a következő generációk számára is.

A mai MEKDSZ-nek és a fiatalságnak más körülmények között más kihívásokkal kell megküzdenie, új lendületet kapnia egy nehéz időszak után. Szeretném, hogy a környezetemben élő fiatalok megtapasztalják rajtam keresztül is Isten üzenetét, hogy nincsenek egyedül - az életük fontos Istennek, szeretteiknek és nekünk, MEKDSZ szenioroknak is, mert Krisztus testének tagjaiként egyek vagyunk. Az Újrakezdés szemináriumot interaktívra terveztem: röviden mesélek majd a saját újrakezdéseimről, a katolikus közösségünk gyökereiről és megújulási folyamatáról, MEKDSZ-es tapasztalataimról, de leginkább közösen beszélgetünk majd a mai célokról, vágyakról, ötletekről, és megvalósításukhoz szükséges lehetséges erőforrásokról.

Fekete Csilla vagyok, MEKDSZ szenior. Leginkább 1995-2000 között voltam aktív MEKDSZ tag, rendszeresen részt vettem az ELTE Bölcsész Bibliakör alkalmain, a táborokban, egyéb programokon. A szenior BBK tagokkal (akik azóta is Csicó-nak hívnak) ma is megvan a baráti kapcsolat. Angol tanári és bölcsész szakon végeztem, ezen kívül műfordítást és HR-t tanultam, jelenleg egy multinál dolgozom vállalati folyamatmenedzsment és HR területen.  Fontosnak tartom a folyamatos fejlődést a hitben és az életvezetési módszerekben is, érdekel a keresztény értékrend szerinti alkalmazott pszichológia, a különböző lelkiségek. A Káposztásmegyeri Szentháromság plébánia aktív tagja vagyok férjemmel és két fiammal együtt. Felnőtt megtérők csoportjában vezetőként, ifi táborban segítőként és a plébániai programszervező csoportban szolgálok leginkább, de tartok Szent Ignáci táncos imaalkalmakat is templomunkban. A családom anyai ágon katolikus, apai ágon evangélikus és református, férjem görögkatolikus – mélyen hiszek az ökumenében, Krisztus követőinek lelki egységében, melyet a MEKDSZ-ben is megélhettem. Vágyam, hogy én is adhassak másoknak azokból a kegyelmekből, amit Isten a MEKDSZ-en keresztül adott nekem, teljes nyitottsággal Isten hívására.

 

Nagy Gergely

Biztos lehetsz a hitedben? A kereszténység racionalitása

Miért mondhatjuk,  a minket körülvevő világ ideológiáit látva (ateizmus, iszlám, new age stb.), biztosak lehetünk a hitünkben, és abban, hogy nálunk az igazság? Mondhatjuk-e vagy tudhatjuk-e ezt egyáltalán? Lehet-e teljes hitbizonyosságom és mihez kezdjek a kételyeimmel és a hitemet ért racionális kihívásokkal? A szeminárium során töbek közt megnézzük, mi a kereszténység egyik nagy ismeretelméleti problémája, illetve azt, hogy hogyan érintheti (csökkentheti vagy növelheti) a hitbeli meggyőződéseinket a különböző felekezetek és teológusok közti egyet nem értés. Szó lesz arról, hogy mitől racionális egy meggyőződés és lehet-e érvek és "bizonyítékok" nélkül is észszerű a hitünk (egyáltalán kell-e, hogy észszerű legyen). Ha fontos számotokra az igazság, és tudni akarjátok, hogy tudhatjuk-e egyáltalán, hogy azt hisszük, amit hinnünk kell és azt, hogy nálunk az igazság, és érdekel titeket, hogy mennyire számítanak a személyes tapasztalatok és független bizonyítékok, akkor itt a helyetek. Amire számíthattok: provokatív, helyenként destruktív érvek és gondolatmenetek, melyek mélyre vezetnek, és melyekből megpróbálunk majd közösen kimászni, így erősítve meg a hitbeli meggyőződéseinket.

Nagy Gergely, református lelkész, teológus a Kálvinista Apologetika YouTube-csatorna, podcast és blog alapítója, amik filozófiai vitáknak és érveknek adnak teret, mindenki számára elérhető és érthető formátumban. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem PhD hallgatója. Előadó és vitázó, több nyilvános konferencián, egyetemen és online platformon tartott már előadásokat és Magyarország legismertebb természettudósaival, filozófusaival egyetemi oktatóival folytatott már vitákat vallásról, filozófiáról, erkölcsről, racionalitásról. Olyan elismert ateista tudósokkal és filozófusokkal készített már interjút vagy folytatott vitát, mint dr. Orosz László, dr. Szalai Miklós, dr. Boldogkői Zsolt stb. Szenvedélyes kritikusa az új-ateizmusnak, miközben hangsúlyozza az intellektuális erények, az igazság szeretete, a racionális és logikus gondolkodás fontosságát és a filozófiai érvek és bizonyítékok értékét.

Schauermann Tamás

...feltekerni a bibliát mint egy szőnyeget...

Akkor válaszd ezt a csoportot, ha szeretnél előrelépni a Bibliával való munka megértésében, ha szeretnél együtt alkotni a többiekkel valamiféle vizualizációt, ha van kedved aktívan közreműködni.

Megérteni valaminek a lényegét leginkább valamilyen alkotó tevékenység közben lehet. Hogy mit jelent a Biblia esetén a "nagy történet" egy olyan projekten keresztül fogjuk kipróbálni, ami közben ránézhetünk különböző narratív-elméleti eszközökre. Hozom az egész szerszámos dobozt.

Schauermann Tamás vagyok, grafikus, lappangó középiskolai tanár, karrier- és tanulás-coach, 2021-ben a spotify-t legtöbbet hallgatók felső 6%-ának egyike.

Gyenes Zoltán - Kéri Máté - Varga Dávid

Isteni gondviselés és emberi felelősség a vizsgaidőszakban

Volt már, hogy alig készültél egy vizsgádra, és mégis meglett? Mit éreztél utána? Örömöt, boldogságot, hálát Isten felé, vagy szomorúságot, esetleg bűntudatot, amiért kijátszottad a rendszert?!

Lehet keresztényként puskázni, vagy kiskapukat keresni, optimalizálni a számonkéréseken? Hol a határ?

Mit kell megtennünk és mit várhatunk el Istentől?

Mi a helyzet a gonosz tanárokkal, vagy épp az értelmetlen tantárgyakkal?

Amennyiben Téged is érdekelnek ezek a kérdések, vagy gondolkoztál már róluk, gyere el szombat délután és hallgasd meg, hogy három MEKDSZ-es srác mit gondol a kérdésekről, és szólj hozzá Te is!

Gyenes Zoltán - Villamosmérnök-zenész, jelenleg doktorandusz hallgató a BME-n, a MEKDSZ-PhD diákkör vezetője, eszmecserét szerető suhanc. :)

Kéri Máté- Ex BME-s tanárpalánta, lelkészgyerek, ímmel-ámmal MEKDSZ tag, online teret nem annyira kedvelő, ám vitázni annál inkább szerető suhanc (na jó eszmecsere is jöhet…), 

Varga Dávid - Mérnökinformatikus. Egykori BME-s. MEKDSZ enjoyer. Vitázni szerető suhanc. Ateista.


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


Csomagárak 

 

Gyere a legkedvezőbb áron, jelentkezz mielőbb!

  Diák Szenior

Teljes
(csütörtök vacsorától,
vasárnap ebédig)

Hétvége
(péntek vacsorától,
vasárnap ebédig)

Teljes
(csütörtök vacsorától,
vasárnap ebédig)

Hétvége
(péntek vacsorától,
vasárnap ebédig)

Early Bird regisztráció (dec. 17 - dec. 31. 23:59) 

25 000 Ft

20 000 Ft 29 000 Ft 25 000 Ft

Normál regisztráció (2021. január 1. -  jan. 18. 23:59) 

28 000 Ft

23 000 Ft 32 000 Ft 28 000 Ft

Szombati közgyűlés 14:00-16:00 

ingyenes (külön regisztráció IDE kattintva)

 

A részvételi díj egy része fizethető SZÉP-kártyával (K&H, MKB, OTP) a helyszínen, a maradékot kérjük, hogy utald el a fentebb megadott bankszámlaszámra.
Kérünk, hogy SZÉP-kártyás fizetés esetén ne utalj, amíg erről emailben nem egyeztettünk.

 


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


>>> Jelentkezés <<<

Jelentkezési és utalási határidő MEGHOSSZABBÍTVA: Január 18, 23:59. 

Számlaszám: CIB Bank 10702215-48622701-52000001
Számlatulajdonos neve: Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség
Közlemény: NÉV + téli tábor adomány

Ha másnak a nevében utalsz, kérünk, a Közleménybe az ő nevét add meg!
Befizetett előleget, jelentkezési díjat későbbi lemondás esetén nem áll módunkban visszatéríteni.

Vannak, akiknek nehézséget jelent a tábor teljes díjának kifizetése, ha megteheted, támogasd részvételüket lehetőségeidhez mérten. Ennek mértékét a jelentkezési felületen tudod jelezni. 
A visszajelző emailben az általad választott csomaghoz a rendszer hozzáadja a támogatásra szánt összeget. Ezt utald egybe a fentebb megadott módon, és megkönnyítetted egy egyetemista életét!

 


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


 

Helyszín, leutazás

Táborunknak otthont ad:

Zichy-kastély, Vajta Petőfi Sándor utca 562., 7041

 

 

 

Megközelítés:

Autóval:
Ha magánautóval jössz, írd fel magad a  TELEMEKDSZ táblázatba, és szervezz magad köré utasokat.

Vonattal:  

A vasúti megállóhely és a tábori helyszín több kilométerre van egymástól, így a tábor 2 autóval, több fordulóban (10 fő/forduló) segít titeket a helyszínre jutásban.

 

 


Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


Járványügyi szabályzat

Sokat gondolkoztunk, hogy az 5. hullám jelen szakaszában hogyan tudjuk a tábor megtartása mellett a kockázatokat csökkenteni. 
Azt is látjuk, hogy némelyik intézkedés, amit hoztunk, kellemetlen, ezért kérjük a megértéseket ez ügyben. Közös érdekünk, hogy megtegyünk mindent, hogy ne betegítsük meg egymást, de közben tudjunk találkozni személyesen. 

A tábor módosított járványügyi szabályzata ezért a következő elemekből áll: 

 • A védekezés kötelező elemei
  • 1. A táborban csak érvényes védettségi/oltási igazolvánnyal vagy 3 napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet részt venni. Ezt a regisztrációkor ellenőrizzük.
  • 2.  A maszk viselése kötelező zárt terekben. Ez alól kivételt képez az ebéd ideje, és a kávézóban a fogyasztás ideje, illetve a hálókörlet. Amennyiben az ebéddel vagy a kávéddal végeztél, de még az asztalnál ülsz, akkor kérünk, viseld újra a maszkodat. 
   3. Ha légúti tüneteket vagy lázat tapasztalsz magadon vagy veled egy háztartásban élő személyen, kérjük, ne indulj el a táborba! Élő közvetítéssel követheted a tábor főbb elemeit. Hogy pontosan ezek mik és mikor lesznek közvetítve, ezt minden reggel kiírjuk a Facebook csatornánkra. 
  • 4. A tábor alatt sokszor szellőztetünk, így készülj meleg ruhával, sállal/aláöltözettel. 
    
 • A védekezés ajánlott elemei:
  • 1. Javasoljuk, hogy aki teheti, a találkozó előtt vegye fel a 3. védőoltást!
  • 2. Javasoljuk, hogy a tábor előtt-után 1-1 héttel kerüljétek a nagy létszámú rendezvényeket!
  • 3. Ha már hozol jó meleg ruhát, akkor miért ne kint beszélgetnétek a kastélykertben? :)

Bevezető | Program | Főelőadó | FormálócsoportokSzemináriumok | Csomagárak Jelentkezés | Helyszín | Járványügyi szabályzat


Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség 2021.