A MEKDSZ vezetősége

Név: Gusztin Rudolf

Munkakör: elnök

Végzettség: Zenetudomány, pedagógia, zeneirodalom tanár

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végeztem hegedű szakon, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (Zeneakadémia) elvégeztem a zenetudomány szakot és a pegagógiát mint zeneirodalom-tanár. Egyetemi tanulmányaim alatt teológiát is hallgattam levelezőn. Jelenleg az MTA BTK Zenetudományi Intézetének vagyok munkatársa mint zenetörténész, illetve doktori tanulmányaimat végzem a fentebb említett egyetemen.

A Názáreti Egyház Budapesti Gyülekezetének vagyok aktív tagja (vezetőségi tag, ifjúsági vezető, zenei vezető, tanítás, igehirdetés), valamint az egyházam felszentelt szolgálója is vagyok. A MEKDSZ-ben 2013 óta vagyok jelen, és már számtalan területen és minőségben szolgálhattam a szervezetben (diákkör vezetése, dicsőítés, konferálás, táborszervezés, blogírás), és évek óta tagja vagyok a vezetőségének is, illetve 2019 tavaszától kezdve elnök-helyettes (alelnök) voltam.

Fő célom a MEKDSZ elnökeként az, hogy megteremtsem a keretet a vezetőségnek a hatékony munkához. És ha a vezetőség jól dolgozik, akkor egy olyan keretet tud a MEKDSZ számára adni, amelyben a főtitkár, a munkatársak és a diákkörök ki tudnak teljesedni. Így azt gondolom, hogy egy jó MEKDSZ elnök olyan, mint a jó filmzene: szinte észrevétlen, ám ha nem lenne, nagyon hiányozna. Szerepemet abban látom, hogy a háttérből segítsem mindazok munkáját, akik a MEKDSZ-ben szolgálnak – ám a háttér nem passzivitást jelent, hanem nagyon is aktív munkát takar. Vezetőként szeretnék a MEKDSZ vezetősége és közvetetten a munkatársak számára lelki vezetést és iránymutatást tudjak adni. Szeretném, ha a MEKDSZ szervezeti felépítését át tudnánk gondolni, hogy minél hatékonyabbá tehessük azt a jövőbeni munka szempontjából. Emellett szeretném továbbvinni azt az örökséget, amelyet az elmúlt években a MEKDSZ felhalmozott, és amelyet röviden így fogalmaznék meg: egy alulról szerveződő missziós szolgálat, ahol diákok végzik a szolgálatot diáktársaikért.

​A vezetőség további tagjai (2022–2023):
(bemutatkozásuk folyamatosan frissül)

Diák vezetőségi tagok

  • Blaksó Krisztián
  • Farkas Dániel
  • Gulyás Ádám
  • Gyenes Zoltán (elnökhelyettes)
  • Vass Márta Mária

Szenior vezetőségi tagok

  • Baracskai Gábor
  • Morandini Kristóf
  • Simon Ilona
  • Török Máté
  • Wächter-Szili Orsolya

Baracskai Gábor

Baracskai Gábor vagyok, 34 éves. Budapesten lakom. Szociális munkás/ Diakónus szakon végeztem a Károlin 2014-ben. Jelenleg már négy éve IT support ügyfélszolgálati munkatárs vagyok egy multinál.
A Külső-Üllői Úti Református Gyülekezetet (KÜLLŐ) tartom gyülekezeti otthonomnak négy éve. Itt vendéglátói és technikai szolgálatokba kapcsolódtam be.
Középiskolás koromtól kezdve rendszeresen több ifjúsági szervezet sokféle programján vettem részt (a MEKDSZ mellett többek között SDG, REFISZ, Csillagpont és Ifivezető képző alkalmain). A MEKDSZ-ben gyakran bekapcsolódtam kiscsoport vezetés szolgálatába.
Ha jól emlékszem 2012-ben, tehát pont tíz éve voltam először egy MEKDSZ által szervezett eseményen, egy téli táboron. Nagyon pozitív élmény volt. Úgy éreztem, hogy a hétvége tele volt élettel, kreativitással, nagyon jó tanításokkal/ előadásokkal. Onnantól kezdve rendszresen jártam MEKDSZ táborokra. Megfogott, hogy milyen jól együtt tudott működni többféle felekezetből kétszáznál is több ember Krisztust a legfőbb kapocsnak tartva. Ez nagyon üdítő élmény volt tudván, hogy máshol felekezeten belül vagy akár egy gyülekezeten belül is milyen mély ellentétek vagy közöny húzódik egyes csoportok között. Fülemben cseng a MEKDSZ-ben hallott „lényegben egység, a részletekben szabadság, mindenben szeretet” jelmondat.
Amit vezetőségi tagként hozzá tudnék tenni a szervezethez az részemről az együttgondolkodásra való nyitottság, iletve a sok – sok évnyi hitben járás és közösségekben forgolódás tapasztalatát. Érdekel, hogy belelássak jobban a MEKDSZ működésébe és remélem, hogy tudnék tenni valami azért, hogy még gördülékenyebben, rendezettebben tudjon működni Isten dicsőségére.