A MEKDSZ vezetősége (frissítés alatt)

Név: Gusztin Rudolf

Munkakör: elnök

Végzettség: Zenetudomány, pedagógia, zeneirodalom tanár

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végeztem hegedű szakon, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (Zeneakadémia) elvégeztem a zenetudomány szakot és a pegagógiát mint zeneirodalom-tanár. Egyetemi tanulmányaim alatt teológiát is hallgattam levelezőn. Jelenleg az MTA BTK Zenetudományi Intézetének vagyok munkatársa mint zenetörténész, illetve doktori tanulmányaimat végzem a fentebb említett egyetemen.

A Názáreti Egyház Budapesti Gyülekezetének vagyok aktív tagja (vezetőségi tag, ifjúsági vezető, zenei vezető, tanítás, igehirdetés), valamint az egyházam felszentelt szolgálója is vagyok. A MEKDSZ-ben 2013 óta vagyok jelen, és már számtalan területen és minőségben szolgálhattam a szervezetben (diákkör vezetése, dicsőítés, konferálás, táborszervezés, blogírás), és évek óta tagja vagyok a vezetőségének is, illetve 2019 tavaszától kezdve elnök-helyettes (alelnök) voltam.

Fő célom a MEKDSZ elnökeként az, hogy megteremtsem a keretet a vezetőségnek a hatékony munkához. És ha a vezetőség jól dolgozik, akkor egy olyan keretet tud a MEKDSZ számára adni, amelyben a főtitkár, a munkatársak és a diákkörök ki tudnak teljesedni. Így azt gondolom, hogy egy jó MEKDSZ elnök olyan, mint a jó filmzene: szinte észrevétlen, ám ha nem lenne, nagyon hiányozna. Szerepemet abban látom, hogy a háttérből segítsem mindazok munkáját, akik a MEKDSZ-ben szolgálnak – ám a háttér nem passzivitást jelent, hanem nagyon is aktív munkát takar. Vezetőként szeretnék a MEKDSZ vezetősége és közvetetten a munkatársak számára lelki vezetést és iránymutatást tudjak adni. Szeretném, ha a MEKDSZ szervezeti felépítését át tudnánk gondolni, hogy minél hatékonyabbá tehessük azt a jövőbeni munka szempontjából. Emellett szeretném továbbvinni azt az örökséget, amelyet az elmúlt években a MEKDSZ felhalmozott, és amelyet röviden így fogalmaznék meg: egy alulról szerveződő missziós szolgálat, ahol diákok végzik a szolgálatot diáktársaikért.

​A vezetőség további tagjai:
(bemutatkozásuk folyamatosan frissül)

Diák vezetőségi tagok

Duma Lilla

Címke: végzős orvostanhallgató. 
Ahol a Fehér- és Fekete-, Kettős-Körösként foly-tatódik, ott élő vizet baptista pohárból ittam. A MEKDSZ-ben áldástól bőrig áztam. Ex-SOTE Bibliakör és drámacsop tag/vezető, most Vezetőségi tag. „With great power comes great responsibility” (Uncle Ben) „Akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon” (Lukács) Ezt f-élem. Célom a források jó medrekbe segítése. A Kettős-Körös Hármassá válik és belefullad a Tiszába. Egyre többel halad a tenger felé.

Koller Fanni

Koller Fanni vagyok, 2020. szeptemberétől ötödéves angol-hittan tanárszakos hallgató az ELTE és az Evangélikus Hittudományi Egyetem között fennálló szerződés jóvoltából. Szabadidőmben angolt tanítok vagy kint ücsörgök a teraszunk lépcsőjén és nézem ahogy a szél fújja a fákat.

Az elmúlt 3 évben az ELTE Bölcsész Bibliakörében lehetett engem diákkörvezetőként megtalálni két-három szuper vezetőtársammal együtt. Úgy érzem, a diákkörvezetés során nagy mértékben formálódtam a különbözőségek elfogadásában és azon elvárásaim elengedésében, amelyek nem feltétlenül az épülést szolgálták.

Számomra a MEKDSZ elsősorban a kapcsolatokról és azokról az emberekről szól, akiket a diákkörökben és a táborokon keresztül megismertem. Tulajdonképpen ezekért a barátságokért vagyok a leghálásabb a MEKDSZ-nek.

Vezetőségi tagként, a saját szerepemet a következőkben tudnám megfogalmazni: Szeretnék támogató és kreatív közeget biztosítani a diákkörök és a munkatársak számára a háttérben zajló folyamatok révén – akár a heti diákköri alkalmakat, a különböző képzéseket vagy a félévente megrendezésre kerülő missziós heteket és táborokat tekintve.

Szlávik Áron Jonatán

Gyenes Zoltán

Szenior vezetőségi tagok

Bejó László

Ki vagyok? Mérnök, családapa, egyetemi tanár, férj, gondolkodó keresztény, vezető, tolmács-szakfordító, koca-röplabdás – nem feltétlenül ebben a sorrendben…

Mi közöm a MEKDSz-hez? Szinte minden; voltam táborozó, diákkörvezető, előadó, diák és szenior vezetőségi tag, egyszer majdnem elnökjelölt is… de leginkább: valaki, aki sokat kapott a MEKDSz-től, és reméli, hogy egy keveset vissza is adhat.

Mi a célom a vezetőségben? Leginkább a koromból fakadó tapasztalat kamatoztatása, hozzájárulás a bölcs döntésekhez… és a szeniorok (főleg az idősebb korosztály) képviselete és, ha lehet, elérése, mozgósítása a MEKDSz támogatására.

Török Máté

Négy gyermeket nevelünk feleségemmel, akit a MEDKSZ-diákkörben ismertem meg. Baptista közösségbe járunk és közlekedésmérnökként dolgozom. A MEKDSZ-hez immár közel 20 éve, egyetemista korom óta kötődöm, hívő életem első aktív évei a veszprémi diákkörhöz köthetők. A MEKDSZ-ben nagyon szeretem a szeretetteljes és elfogadó lelkületet, a kreativitást, az egyensúlyt és az egységet. Szeretném megőrizni mindezt az utókornak, sőt továbbfejleszteni, hogy a MEKDSZ egy olyan közösség legyen, ahol jó lenni és önmagában ez vonzóvá teszi és így jöhetnek újabb diákok és akár szeniorok Krisztushoz. A MEKDSZ identitását szeretném megtalálni, kialakítani úgy, hogy az egyre bővülő és nagy értéket jelentő szeniorok felé is aktívan szolgálni tudjunk. 
  • Wächter-Szili Orsolya
  • Fodor Zsófia (alelnök)
  • Pordán Annasára