Hozzáértő Segítő I. WEBINÁR - 2020 ŐSZ

 

2020 őszén ONLINE indítjuk el a Hozzáértő Segítő I. - avagy a lelkigondozás alapkövei képzésünket. 

A Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség 8 részes sajátélményű sorozata keresztény megközelítésből nyújt elméleti és gyakorlati bevezetést a segítő jellegű beszélgetés alakészségeibe, történjen az formálisabb, vagy informális keretek között. 

A résztvevők megismerhetik, miben áll az odafigyelő kísérés, az empatikus meghallgatás, és a tiszteletteljes, építő jellegű konfrontáció. Elsajátíthatják az árnyalt önkifejezés használatát verbális és nem-verbális szinten, valamint megtanulhatják hogyan lehet úgy reagálni egy másik ember szükségeire, hogy az illető mélyebben megérthesse saját magát, a problémáját és Istent.

Előadó:

Dr. Hélisz Katalin
a MEKDSZ munkatársa, keresztény lelkigondozó és mentálhigiénés szakember

Témakörök és a képzés időpontjai: kéthetente hétfőnként  Zoom-on 17:30-21:00     

 szeptember 21.

Mi a keresztény lelkigondozás?

október 5.

Kísérés

október 19.
Empátia 1. A tükrözés művészete

november 2.
Empátia 2. - Feltáró kérdések


november 16.
Tisztelet

november 30.
Mély empátia – a ki nem mondott megnevezése

december 14.
Önfeltárás és az „itt és most” közöttünk

január 4.
Konfrontáció


             Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 14. 

További információ: MEKDSZ: 06 (1) 385 0097, 06 20 886 3285, mekdsziroda@gmail.com, helisz.kati@mekdsz.hu

Jelentkezni ITT ezen a linken lehet.

Az elméleti és a kiscsoportos-interaktív gyakorlati blokkok egymásra épülése miatt kérjük, hogy csak az jelentkezzen, aki vállalni tudja, hogy mindegyik alkalmon részt tud venni.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Alább találtok egy rövid összefoglaló videót a HSK-ról, ide kattintva pedig egy résztvevő beszámolóját olvashatjátok a MEKDSZ Postit! blogján.

Pár visszajelzés a tavaszi csoport résztvevőitől, akikkel a korona vírus miatt előszőr végeztük ONLINE a Hozzáértő Segítőt:

Kicsit tartottam az online formától, de nagyon pozitív élmény lett, rengeteget adott és hatott rám és azt hiszem mindenkire!

A karanténos időszakban kifejezetten örültem annak, hogy ez a program igazából teljes mértékben úgy tudott folytatódni, mint előtte. És nagy előnye, hogy fel lehetett állni akár az előadás közben is, ami egy ülőmunkás nap végén nagyon jól tud esni.

Nagyon jól működött így is a képzés. Talán egy kicsit még jobb is volt, hogy otthonról végezhettem, így nem került túl sok időbe az odajutás. :)

Először szokatlan volt nekem az online tér, mert jobban szeretem a személyes beszélgetéseket, előadásokat, de hamar hozzá tudtam szokni. Hálás vagyok, hogy ilyen tartalmas képzésben vettem részt!

Reményeimen felül jó volt. Így láthattam a többiek arcát is, nemcsak 5-6 ember profilját és a többiek hátát. Az utazási időt is megspórolta, ami nekem 1 óra lett volna irányonként.

Nagyon jó volt, hogy nem kellett 2 hetente itthon hagynom a gyerekeket, aznap este is adhattam nekik jóéjt puszit :), a férjemnek is nagy könnyebbség volt ez. Jól tudtam figyelni, érthető és követhető volt, és a te hozzáállásod is nagyon átjött. :) Az én szememben is volt könny nem egyszer...!